Vei, privat avkjørsel fra Velforeningens veier

Velforeningen ber velmedlemmer påse at den entreprenør de bruker sørger for;

at avkjørsel til tomt blir opparbeidet på riktig måte, det vil blant annet si at avkjørsel skal svinge av hoveddveien før stigning opp til hytte eller ned til hytten, og overflatevann fra egen avkjørsel skal renne av inne på egen tomt, den skal ikke ledes inn på hovedveien, og rør under avkjørsel er dimensjonert til å ta unna vann som kan komme.

 

Avkjørsel til egen hytte - velforeningen følger forskrift 

Styret vil gjøre eiere oppmerksom på den enkeltes ansvar for veien i skjæringspunkt mellom Velforeningens veier, dvs vei 1, 2, 3, 4 og den enkeltes private stikkvei. I denne overgangen er det viktig at det er helning bort fra hovedveien.

Styret vil forholde oss til "forskrift om alminnelige regler for vedlikehold av avkjørsler…..": "Avkjørselen må ikke legges høyere enn vegkanten. På de 2 første meter fra vegkanten skal det være et jevnt fall på min. 5 cm". Hvis dette ikke er mulig er det viktig med en grøft i overgangen til stikkvei, og det anbefales at stikkveier har tilstrekkelige sidegrøfter, - slik at ikke hovedveien rammes unødig ved nedbør. "Avkjørsler med tilhørende rør eller stikkrenner skal holdes ved like av brukeren, og uten hensyn til hvem som har bygd eller bekostet avkjørselen".

 

 

Gjerder og Skigarder...

Ringebu kommune har strenge regler for oppsetting av gjerder i Kvitfjell vest. Stryet anmoder alle medlemmer om følge gjelden bestemmelser om de ønsker å etablere et gjerde. 

 Ringebu kommune ber oss opplyse om følgende; Strømgjerder med eller uten strøm er ikke tillatt.  

Se brev fra kommunen her.

Se også gjerdebestemmelse for fritidsbebyggelse i Ringebu her.

 

Krav fra kommunenes reguleringsplan vedrørende gjerder og skigarder er listet opp under;

0.4 GJERDER
1. Alle former for inngjerding krever tillatelse fra grunneier og/eller beiteberettigede. Privatrettslige avtaler om forbud vil gjelde foran reguleringsbestemmelser i medhold av plan og bygningsloven.

2. Det er tillatt å gjerde inn et uteareal med inntil 70 løpemeter gjerde. Rekkverk på terrasse anses som en del av gjerdet, dersom gjerdet knyttes til denne. Terrasse er søknadspliktig tiltak og skal maksimalt utgjøre en tredjedel av hyttas bruksareal. Fundamenthøyde skal ikke overstige 1 meter. Terrasser skal utarbeides i tråd med kommunens veileder for terrasseløsninger ved fritidsbebyggelse.

3. Gjerding skal gjennomføres på en slik måte at beitedyr og vilt ikke kan komme til skade. Nettinggjerder, strømgjerder (med eller uten strøm) og lignende er ikke tillatt. Alle grinder skal vende utover. Tillatt maksimal gjerdehøyde er 100 cm. Stolper skal ikke overstige 170 cm (denne begrensing gjelder ikke for skigard-staur) og i gjennomsnitt ha en minimumsavstand på 75 cm. Det skal legges vekt på god estetisk utforming. Portaler er ikke tillatt. Dette av sikkerhetsgrunner ved en eventuell brann. Gjerder skal ikke stenge stier, råk, skiløyper o.l.

4. Det skal være minimum 4 meter fra gjerde til nabotomt. Det kan gis dispensasjon for inntil 2 nærliggende hyttetomter og for frittstående gjerde mot veg.

5. Ett frittstående gjerde for avskjerming eller avstenging tillates, med maks 20 meter lengde (30 meter mot veg). Sikringsgjerder mot fareområder (skrenter og særlig bratte eller rasfarlige områder på tomta) kan tillates, så fremt behovet kan dokumenteres. Levegg kan oppføres med lengde inntil 4 meter og høyde inntil 1,8 meter.
 

6. Gjerder skal vedlikeholdes på en slik måte at de ikke utgjør en felle eller fare for beitedyr eller vilt. Det er eiers ansvar å vedlikeholde gjerdet. Gjerder som ikke blir vedlikehold og som kan være farlig for folk og dyr skal fjernes. Kommunen kan fjerne slike gjerder for eiers regning.

7. Seinest tre uker før gjerding planlegges igangsatt skal kommunen ha mottatt et målsatt situasjonskart som viser planlagte gjerdelinjer. Dersom kommunen ikke har gitt tilbakemelding innen tre uker, kan gjerding igangsettes. Naboer skal varsles.


Ønske om felling av trær på fellesareal...

Årsmøtet påsken 2013 vedtok følgende;

De som ønsker å fjerne trær fra fellesarealer må merke trærne med bånd, så informere samtlige naboer om ønsket om å sage ned trær og få skriftlig svar fra samtlige naboer om at det er ok å fjerne merkede trær. De kan da sage ned trærne, og fjerne de.

Krav fra kommunenes Reguleringsplan som må alle må ta hensyn til:

·         Vegetasjon i friområdene kan bare fjernes for tilrettelegging for bruken og stell av vegetasjon.

·         Området er en som hensynssone, kantvegetasjon og skjermvegetasjon skal bevares og benyttes som  ramme om turistanleggene som en helhet. I området er det ikke tillatt å oppføre bygg, bygge veger, foreta masseuttak eller andre større inngrep.

·          I området skal det ikke foretas flatehogst eller annen hogst som kan  forringe områdets verdi som klimaskjerm og friområde.

Styret ønsker å unngå å komme i en posisjon mellom velmedlemmene og ber om at de som ønsker felling av trær kommer til enighet med sine berørte naboer, dette til det beste for oss alle.

 

Varmekabel 

Velforeningen ber nye velmedlemmer påse at den entreprenør de bruker sørger for;

a) å koble varmekabel på vannledning helt ned rundt knutepunkt i kum og,

b) at avkjørsel til tomt blir opparbeidet på riktig måte, det vil blant annet si at avkjørsel skal svinge av hoveddveien før stigning opp til hytte eller ned til hytten,

c) overflatevann fra egen avkjørsel skal renne av inne på egen tomt, den skal ikke ledes inn på hovedveien,

d) rør under avkjørsel er dimensjonert til å ta unna vann som kan komme.


Feiing

Se mail under sent fra Midt-Gudbrandsdal Brannvesen

Hundehold 

Fremmede hunder kan skape frykt hos andre. Pass på at hunde din alltid holdes under tilsyn - løse hunder skal alltid være under kontroll.